Planerade kullar / Köpa valp

Blazing Fowlers Det Miss Marple ''Stella'' och Njupavallens Singo ''Singo'' väntas paras i slutet på 2018

 

 

Stella

Vikt : 15kg

Manhöjd: ca 42,5cm

MH: Känd mental status med 1a på skott.

HD B ED 0/UA

DE :Clear

JADD:Proberly Carrier

PRA-prcd hereditärt fri

Meriter och titlar; RLD N RLD F RLD A, LP1, 182p i lydnadsklass 2, SE AGCH, 2 CERT i hoppklass. Reserv Cert och reserv CACIB.

 

Stella är en hund som vill göra rätt, hon fokuserar och tänker mycket. Hon är otroligt snäll mot alla, både barn vuxna hundar och andra djur. Hon har en bra av och på knapp, och anpassar sig snabbt efter vad som begärs av henne. Hon är en riktigt bra tävlingshund och en fantastisk familjehund när hon inte jobbar. Hon är följsam och allert, pigg och fokuserad. Och är alltid med på allt, från promenad med barnen som håller kopplet, till tävling och fullt ös även om lillhusse på 3 år lätt går runt med henne på agilitytävlingarna i de trånga utrymmerna så följer hon honom finfint.

Rizzla- Aussie Action's Black Right Beauty

 

En racerråtta, snabb som blixten otroligt explosiv med ett fantastiskt fokus. Hon älskar att arbeta och gör det gärna. Hon har A höfter och hjärtultraljud U.A 20181002. Hon är MH testad med 1a på skott, hon är exteriörbeskriven och är 43 cm i mankhöjd, och väger 14 kilo muskler. Rizzla är extremt glad i alla människor och barn, och väldigt tillgänglig.

 

Rizzla tävlar i klass 2 i agility och blev nyligen uppflyttad till klass 3 i hoppklass. Hon har två kvalificerade resultat i avancerad klass 99, och 80p. Och har tävlat gamla lydnadsklass 1 ,med uppflyttningspoäng. Hon har blivit BIR och fått Exellent på alla sina utställningar.

 

Hon är en fantastisk hund som alltid ger allt och ställer upp i alla lägen, och när hon jobbar så släpper hon allt som är runt henne och går in i sin bubbla med föraren. Hon är flexibel och köper nya förare, hon är väligt lätt att jobba med.

Singo

Vikt : ca 21kg

Manhöjd: ca 52cm

MH: Känd mental status med 3a på skott.

HD A ED 0/UA

DE :Clear

JADD: Clear

PRA-prcd hereditärt fri

Meriter och titlar:: SE VCH J TJH FM

2a bästa unghund tollarspecialen 2016 Utställning,

2st 3e pris tollingjaktprov

Tjänste hund inom försvarsmakten (patrull hund)

 

En snäll hane som går bra ihop med andra hundar och barn (ofta barns favorit hund) troligen mest för att han hämtar allt dom kastar🤔 lugn och följsam är med på det mesta.

Han används till älgjakt som drivande hund (tyst ) och vid praktisk gåsjakt inom både tolling och land jakt, är väldigt "het" vid praktiska jakten, men lugn och tyst vid prov.

Hög förväntan på skott, men inte skott rädd ( inom försvaret skjuts det en hel del). Han är med på allt vi gör från att jobba,bada, skjuta, jaga, eller vad det nu är

Togg – Aussie Action’s Red Touch of Gold

 

Togg är en kille som aldrig blir trött! Han har energi för åtminstone tre hundar. Alla som sett Togg i arbete förstår vad jag menar. Han ger alltid allt och är en modig kille på 3 år. Han är röntgad med A höfter och hans Hjärta var utmärkt vid ultraljudsundersökning nyligen.

Han älskar Sök, Spår och Uppletande and hänger gärna med på Lydnad också. Han är väldigt snäll, jämt glad och mycket social med människor och andra hundar.

Togg debuterade i Elitklass Spår nu i höstas och har ett godkänt resultat. Han är även uppflyttad till Högre Klass Sök och Lydnadsklass 1 (tävlat lydnad 1 gång). Han gjorde ett mycket bra resultat på sitt MH när han var 1 år och tyckte hela testet var kanonroligt och fick 1:a på skott. Nyss gjorde han MT på 435 poäng och tyckte även det var trevligt, även om han blev arg på släden och överraskad av skramlet. Han fick maxpoäng på samarbete med förare och testledare, på förföljande, social självsäkerhet, socialt samspel, anpassningsförmåga och visade måttlig aggressivitet och hade inga imponer-/hotbeteenden och reagerade inte alls på skott.

Han har mycket starka vallningsinstinkter och älskar att vara i fårhagen och har gjort Svenska Kelpieklubbens anlagstest med 4 poäng av 5 möjliga.

Dessutom är han snygg – Svensk, Dansk, Litauisk UtställningsChampion och Internationell Beauty Champion (C.I.😎 och Internationell Show Champion (C.I.E).

2017 vann han Vattenandens Vandringspris för bästa sökhund i Södra Kelpieklubbens område. Han utsågs till Bästa Utställningshund under 2017 av Svenska Kelpieklubben.

I Litauen vann han Kaunas Winner i januari 2018 och sedan blev han Bästa handhund och BIM på Kelpie specialen i Skåne i maj.

Köpa valp.

 

Vårt mål är att föda upp friska och mentaltstabila hundar med bra exteriör, härlig arbetsglädje och med goda egenskaper. Vi vill ha bra arbetshundar, men det är lika viktigt att de fungerar i vardagen, vi vill att våra hundar ska ha förmågan att kunna varva ner och ta det lugnt också. De ska fungera med andra djur och människor och barn. Vi avlar bara på mentalt stabila hundar som genomgått någon form av mentalbeskrivning. Viktigt är också att hunden är en funktionell hund med bra propotioner och fart. Vi strävar efter att få till bra kombinationer som vi tror på, så bra att vi själva kan tänka oss att behålla en valp i varje kombination.

 

Varje kull planeras noggrant . Vi lägger mycket stor vikt vid hälsan, inte bara hos föräldrarna utan även bakåt i släkten hos hundarna.

 

Önskemål från oss

En valp från oss passar inte som en ren sällskapshund. Den behöver arbete och stimulering. Detta då den är avlad av föräldradjur med stor arbetslust och vi förväntar oss aktiva och arbetsglada valpar. Söker du en hund att arbeta och kanske tävla med så kan en hund från oss bli en livslång vän. Tollarna är en mångsidig ras som passar till bland annat ; jakt, apportering, viltspår, lydnad, bruks, agility, räddning. Men självklart är ett aktivt och kärleksfullt hem det viktigaste!

 

Vad vi förväntar oss av våra valpköpare;

 

Att hunden ska behandlas som en familjemedlem, med respekt och kärlek!

Att hunden ska Höftledsröntgas

(för att vi ska kunna utvärdera hd-statusen på kullen och för att ni själva ska veta om hunden skulle vara drabbad av HD)

Att ni Ögonlyser hunden minst en gång.

Att ni aktiverar er hund med meningsfull sysselsättning!

(för att hunden ska må bra såväl fysiskt som psykiskt)

Att vi Håller kontakten i framtiden

(för att vi är mycket intresserade av att veta hur det går för er framöver)

Att ni Mentalbeskriver er hund antingen BPH eller Mentalbeskrivning

(för att vi ska kunna utvärdera mentaliteten hos kullen)

Och Ställer ut hunden på officiell utställning vid minst 1 tillfälle.

 

Vi vill mer än gärna ha kontakt med våra valpköpare under hela hundens levnadstid. Det är alltid kul att få information om hur hunden har det. Vi finns alltid till hands för att svara på frågor och hjälpa till vid träning både när det gäller tävling samt i vardagen.

 

Vi är en liten kennel som bedriver en uppfödning i hemmamiljö. Valparna föds och växer upp inne i huset och efterhand som en del av hundflocken. De blir på det sättet miljötränade och vana vid allt som händer i vardagen. Då får valparna regelbundet träffa människor i olika åldrar samt stabila vuxna hundar.De får daglig hantering, samt så mycket utevistelse som vädret tillåter.

 

När tiken är konstaterat dräktig kontaktar vi alla som anmält intresse. Vi lägger stor vikt vid att försöka pussla ihop rätt valp med rätt familj.

 

Besök tar vi emot tidigast från det att valparna är 4 veckor. Innan dess vill vi att tiken och valparna ska få lugn och ro.

 

När valparna är ca 7 veckor tar vi ett slutgiltigt beslut om placeringen av valparna.

Till grund för placeringarna ligger bland annat det valptest som vi gör när valparna är runt sju veckor.

 

Vid leverans

 

Våra valpar är vid leveransen minst 8 veckor.

Nybesiktigad (besiktigningsprotokoll är ej äldre än en vecka).

ID-märkt med microchip.

Avmaskade

Vaccinerad vid ca 8 veckor

Registrerad i SKK

Ni får viktig information/goda råd, Innan ni hämtar er valp.

Valppaket med mat till första tiden, filt som luktar mamma och leksak och lite annat bra att ha.

 

Vi anordnar valp/kennelträffar 1 eller 2 gånger per år, med viltspår, aglity, lydnad mm

 

 

 

Famous Foxes Kennel

Parning mellan Aussie Action's Black Right Beauty ''Rizzla'' och Aussie Action's Red Toch of Gold väntas i slutet på 2018