Planerade kullar / Köpa Valp


Famous Foxes Kennel

Förväntad parning under slutet av sommaren mellan

Aussie Action´s Black Right Beauty "Rizzla" och Promotion Ktm Superduke "Duke"

RLD N RLD F FD1 Aussie Action´s Black Right Beauty "Rizzla"

HD: A

Ultraljudat hjärtat U.A

Färg: Svart 

Reg nr: SE34858/2014

MH: 1a på skott 

Rizzla är en otroligt explosiv hund som alltid ställer upp och alltid ger allt oavsett vad vi ska hitta på. Hon har en tydlig on/ off knapp, och går alltid in i bubblan när vi tränar. Den bubblan släpper hon inte försen arbetet är klart. Hon är en otroligt glad hund som älskar alla människor och även små barn. Hennes främsta egenskap är att hon är så explosiv och arbetsvillig, hon är fokuserad och tyst och ger alltid allt!  Rizzla tävlar agilityklass 2 med en pinne kvar till klass 3. Samt tävlar i hoppklass 3, ett resultat kvar i avancerad klass i rallylydnad. Tävlar i freestyle klass 2, samt är uppflyttad i lydnaden.  


Korad SE BCH SE LCH SE UCH SPHIII Promotion Ktm Superduke "Duke"

HD:A 

ED: U.A (0)

Öga U.A

Ultraljuat hjärta U.A

Färg: Chokladbrun

Reg nr: SE25852/2012

MH: 2a på skott

MT:437p

Duke är en väldigt rolig träningskompis som gör allt för att vara till lags. Träna och tävla är det bästa han vet. Han har en tydlig on /off knapp. Han följer gärna med matte när hon ska ut och rida, i hans ögon ärhan är nöjd över att bara få följa med. Han har även får hemma och vallar dem när de behöver flyttas. En underbar hund som är med på allt som han blir erbjuden att följa med på.

Kull planeras till hösten/ vintern 2020, val av hane är inte klart ännu men publiceras när allt är klart.

Hilda

Vikt: 19kg

Mankhöjd: 45 cm

MH: Känd mental status 

HD A Ed 0/UA

DE :Clear

HD index: 107

JADD:Proberly Carrier

Meriter och titlar; Svensk Utsällningschampion, uppflyttad till lydnadsklass 1.


Hilda är en pigg individ som har power när hon jobbar,otroligt fokus och energi och en viss skärpa i arbetssituationer. Hon tränas i jaktapportering och lydnad, hon har även provat på agility och funkar utmärkt till vad som än förväntas hända i träningsväg. Hon har en bra av och på knapp, och anpassar sig snabbt efter vad som begärs av henne. Hon är en riktigt bra tävlingshund och en fantastisk familjehund när hon inte jobbar.


Hilda har fått en kull tidigare hos oss med 10 stycken fantastiska valpar.

Köpa valp.


Vårt mål är att föda upp friska och mentaltstabila hundar med bra exteriör, härlig arbetsglädje och med goda egenskaper. Vi vill ha bra arbetshundar, men det är lika viktigt att de fungerar i vardagen, vi vill att våra hundar ska ha förmågan att kunna varva ner och ta det lugnt också. De ska fungera med andra djur och människor och barn. Vi avlar bara på mentalt stabila hundar som genomgått någon form av mentalbeskrivning. Viktigt är också att hunden är en funktionell hund med bra propotioner och fart. Vi strävar efter att få till bra kombinationer som vi tror på, så bra att vi själva kan tänka oss att behålla en valp i varje kombination.


Varje kull planeras noggrant . Vi lägger mycket stor vikt vid hälsan, inte bara hos föräldrarna utan även bakåt i släkten hos hundarna.


Önskemål från oss

En valp från oss passar inte som en ren sällskapshund. Den behöver arbete och stimulering. Detta då den är avlad av föräldradjur med stor arbetslust och vi förväntar oss aktiva och arbetsglada valpar. Söker du en hund att arbeta och kanske tävla med så kan en hund från oss bli en livslång vän. Tollarna är en mångsidig ras som passar till bland annat ;  jakt, apportering, viltspår, lydnad, bruks, agility, räddning. Men självklart är ett aktivt och kärleksfullt hem det viktigaste!


Vad vi förväntar oss av våra valpköpare;


Att hunden ska behandlas som en familjemedlem, med respekt och kärlek!

Att hunden ska Höftledsröntgas

(för att vi ska kunna utvärdera hd-statusen på kullen och för att ni själva ska veta om hunden skulle vara drabbad av HD)

Att ni Ögonlyser hunden minst en gång.

Att ni aktiverar er hund med meningsfull sysselsättning!

(för att hunden ska må bra såväl fysiskt som psykiskt)

Att vi Håller kontakten i framtiden

(för att vi är mycket intresserade av att veta hur det går för er framöver)

Att ni Mentalbeskriver er hund antingen BPH eller Mentalbeskrivning

(för att vi ska kunna utvärdera mentaliteten hos kullen)

Och Ställer ut hunden på officiell utställning vid minst 1 tillfälle.


Vi vill mer än gärna ha kontakt med våra valpköpare under hela hundens levnadstid. Det är alltid kul att få information om hur hunden har det. Vi finns alltid till hands för att svara på frågor och hjälpa till vid träning både när det gäller tävling samt i vardagen.


Vi är en liten kennel som bedriver en uppfödning i hemmamiljö. Valparna föds och växer upp inne i huset och efterhand som en del av hundflocken. De blir på det sättet miljötränade och vana vid allt som händer i vardagen. Då får valparna regelbundet träffa människor i olika åldrar samt stabila vuxna hundar.De får daglig hantering, samt så mycket utevistelse som vädret tillåter.


När tiken är konstaterat dräktig kontaktar vi alla som anmält intresse. Vi lägger stor vikt vid att försöka pussla ihop rätt valp med rätt familj.


Besök tar vi emot tidigast från det att valparna är 4 veckor. Innan dess vill vi att tiken och valparna ska få lugn och ro.


När valparna är ca 7 veckor tar vi ett slutgiltigt beslut om placeringen av valparna.

Till grund för placeringarna ligger bland annat det valptest som vi gör när valparna är runt sju veckor.


Vid leverans


Våra valpar är vid leveransen minst 8 veckor.

Nybesiktigad (besiktigningsprotokoll är ej äldre än en vecka).

ID-märkt med microchip.

Avmaskade

Vaccinerad vid ca 8 veckor

Registrerad i SKK

Ni får viktig information/goda råd, Innan ni hämtar er valp.

Valppaket med mat till första tiden, filt som luktar mamma och leksak och lite annat bra att ha.


Vi anordnar valp/kennelträffar 1 eller 2 gånger per år,  med viltspår, aglity, lydnad  mm