Planerade kullar / Köpa Valp

Vi planerar nästa kull i slutet av 2024/ början av 2025. Mer information kommer när vi valt hane

till Blessan.

Köpa valp.


Vårt mål är att föda upp friska och mentaltstabila hundar med bra exteriör, härlig arbetsglädje och med goda egenskaper. Vi vill ha bra arbetshundar, men det är lika viktigt att de fungerar i vardagen, vi vill att våra hundar ska ha förmågan att kunna varva ner och ta det lugnt också. De ska fungera med andra djur och människor och barn. Vi avlar bara på mentalt stabila hundar som genomgått någon form av mentalbeskrivning. Viktigt är också att hunden är en funktionell hund med bra propotioner och fart. Vi strävar efter att få till bra kombinationer som vi tror på, så bra att vi själva kan tänka oss att behålla en valp i varje kombination.


Varje kull planeras noggrant . Vi lägger mycket stor vikt vid hälsan, inte bara hos föräldrarna utan även bakåt i släkten hos hundarna.


Önskemål från oss

En valp från oss passar inte som en ren sällskapshund. Den behöver arbete och stimulering. Detta då den är avlad av föräldradjur med stor arbetslust och vi förväntar oss aktiva och arbetsglada valpar. Söker du en hund att arbeta och kanske tävla med så kan en hund från oss bli en livslång vän. Tollare och kelpie är mångsidiga raser som passar till bland annat ;  jakt ( tollare), apportering (tollare), viltspår, lydnad, bruks, agility, räddning. Men självklart är ett aktivt och kärleksfullt hem det viktigaste!


Vad vi förväntar oss av våra valpköpare;


Att hunden ska behandlas som en familjemedlem, med respekt och kärlek!

Att hunden ska Höftledsröntgas och armbågsröntgas

(för att vi ska kunna utvärdera hd-statusen på kullen och för att ni själva ska veta om hunden skulle vara drabbad av HD eller ED)

Att ni aktiverar er hund med meningsfull sysselsättning!

(för att hunden ska må bra såväl fysiskt som psykiskt)

Att vi Håller kontakten i framtiden

(för att vi är mycket intresserade av att veta hur det går för er framöver)

Att ni Mentalbeskriver er hund antingen BPH eller Mentalbeskrivning ( Kelpiesarna är uppskattat om ni vill göra MT också)

(för att vi ska kunna utvärdera mentaliteten hos kullen)

Och Ställer ut hunden på officiell utställning vid minst 1 tillfälle.


Vi vill mer än gärna ha kontakt med våra valpköpare under hela hundens levnadstid. Det är alltid kul att få information om hur hunden har det. Vi finns alltid till hands för att svara på frågor och hjälpa till vid träning både när det gäller tävling samt i vardagen. Vi vill vara med i med och eventuella motgångar.


Vi är en liten kennel som bedriver en uppfödning i hemmamiljö. Valparna föds och växer upp inne i huset och efterhand som en del av hundflocken. De blir på det sättet miljötränade och vana vid allt som händer i vardagen. Då får valparna regelbundet träffa människor i olika åldrar samt stabila vuxna hundar. De får daglig hantering, samt så mycket utevistelse som vädret tillåter.


När tiken är konstaterat dräktig kontaktar vi alla som anmält intresse. Vi lägger stor vikt vid att försöka pussla ihop rätt valp med rätt familj.


Besök tar vi emot tidigast från det att valparna är 4 veckor. Innan dess vill vi att tiken och valparna ska få lugn och ro.


När valparna är ca 7 veckor tar vi ett slutgiltigt beslut om placeringen av valparna.

Till grund för placeringarna ligger bland annat det valptest som vi gör när valparna är runt sju veckor.


Vid leverans


Våra valpar är vid leveransen minst 8 veckor.

Nybesiktigad (besiktigningsprotokoll är ej äldre än en vecka).

ID-märkt med microchip.

Avmaskade

Vaccinerad vid ca 8 veckor

Registrerad i SKK

Ni får viktig information/goda råd, Innan ni hämtar er valp.

Valppaket med mat till första tiden, filt som luktar mamma och leksak och lite annat bra att ha.


Vi anordnar valp/kennelträffar 1 eller 2 gånger per år,  med viltspår, aglity, lydnad  mm